Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВДокато чаках своя ред в предаването

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВДокато чаках своя ред в предаването
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Няма как аналогови хора да правят дигитализация и да привличат чужди инвестиции, затова всички бягат от нас

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Докато чаках своя ред в предаването довечера, си помислих, че в този момент би трябвало да приказвам само истината, тъй като предния Ви посетител - Ревизоро, сподели толкоз неистини, че се почувствах неловко. Вече никой не има вяра на тези хора. Каквото и да каже Рeвизоро, никой не му има вяра. Обвиненията против икономическия министър, че бил източил язовира, с цел да се снима с него, не е държавническо, не е съществено, не е вярно. Това е същото като обясненията за кюлчетата от Бояна. 

Това разяснява в ефира на бТВ Иво Мирчев от Демократична България.

Дигитализацията на държавната администрация не е единствено да се спести чакането по опашки на хората. Тя значи положителни непознати вложения и бистрота на институциите. Дигитализация и електронно ръководство обаче не се прави от аналогови хора. А ние следим тъкмо това през последните години. Аналогови хора се опитваха да цифровизират страната и да вкарват електронно ръководство. Дали в действителност са го правили или просто са се опитвали да претакват едни пари, това е напълно друга тематика, уточни той.

Основните софтуерни вложители от години заобикалят България. Казвам го, тъй като това са най-смислените вложения с най-висока добавена стойност. В момента в международен мащаб това е най-смисленото, което може да направи една страна. Майкрософт искаше да пристигна у нас, само че не пристигна. Тесла, Google - всички бягат от нас. Тези компании просто не имат вяра, че у нас може да се прави подобен бизнес и няма кой да ги притегли, уточни той.

Държавата нехае по този въпрос. Там не се вълнуват от високи технологии, тъй като се занимават с автомагистрали, с крадене на пари от язовири. Да, тези неща би трябвало да се строят, само че не на тези цени, уточни той.

Това, което ние като партия желаеме, е едно умерено ръководство на страната. Вече го няма Бойко Борисов. Той няма да е министър председател, надали ще остане и водач на партията си. Сега партиите на смяната би трябвало да седнем и да помислим по какъв начин страната да влезе в коловоза на модернизацията и на икономическото развиване, уточни той.

Бизнесът би трябвало да може да прави бизнес. Трябва да има успокоение, че бизнеса ще бъде свободен да си работи обикновено без да заплаща, без корупция, уточни той.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР